28oktComputerglazen voor een beter zicht en meer comfort op het werk

Heeft u ook last van vervelende nekpijn bij het kijken naar de computer? Of moet u voorover leunen of dichter bij uw scherm komen zitten om te kunnen lezen?
Dan is een computerbril waarschijnlijk de ideale oplossing voor u.

Een computerglas is speciaal ontwikkelt om ervoor te zorgen dat u op een ontspannen manier naar uw scherm kan kijken en met dezelfde bril ook kan lezen zonder dat u hiervoor een verkrampte houding dient aan te nemen.

Vaak wordt de multifocale- of de leesbril gebruikt voor langdurig computerwerk, maar deze bieden niet het nodige comfort. Aangezien een multifocaal glas een beperkte zone heeft die geschikt is om op middellange afstanden te kijken, moet men een onnatuurlijke houding aannemen als men een hele dag door deze zone wenst te kijken.

Anderzijds is een leesglas ontwikkeld voor een afstand van 40cm , terwijl een computerscherm zich op 60 à 80cm bevindt. Men zal dus naar voor moeten leunen om met een leesbril helder op het computerscherm te kunnen kijken. Dit resulteert eveneens in nek-en rugklachten.

Om deze beperkingen van multifocale glazen en leesglazen op te vangen, is er een speciaal glas ontwikkeld, namelijk het computerglas. Dit glas is speciaal ontwikkeld om op een natuurlijke manier naar uw beeldscherm te kunnen kijken. De focus van dit type glas ligt op de tussenafstand en de leesafstand. Een computerglas loopt geleidelijk over van een middenafstand (bureaulengte) naar een leesafstand. Op deze manier heeft u zowel scherp zicht up uw beeldscherm, maar ook op leesafstand en krijgen zowel uw lichaam als uw ogen de nodige rust.

Wij geven u graag het nodige advies over welk type glas geschikt is voor uw levensstijl en uw beroep. Kom langs en ontdek de interessante herfstcondities op de computerglazen nog tem 21 december 2017.

 

<< Terug naar het overzicht

OVERIG NIEUWS

Meer acties

Optiek Ineke heeft regelmatig promoties en andere acties. Abonneer je op onze RSS feed of volg ons op Facebook voor meer informatie!